Billøp som bilferie

Hvorfor ikke velge en litt annerledes ferie en sommer? Selvsagt er det gøy å dra på chartertur der alt er planlagt av andre, men det finnes mange andre alternativer. Man kan selvsagt lage sin egen ferie, men man kan også bli med på andre typer organiserte aktiviteter.Det finnes fjellturer og safariturer og selvsagt cruiseturer. Men en bilferie kan også være spennende og annerledes. Man kan for eksempel velge uvanlige reiseruter, kjøre på smale sideveier, og oppdage helt nye sider av både Norge og andre land. Man kan melde seg på bilorientering, som er en aktiv og interessant konkurranse, der man har det gøy samtidig som man skal finne poster.

Amatørløp – moro med bil

Billøp for amatører er en annen mulighet. Det er en enkel og spennende aktivitet å delta i ett av de mange uhøytidelige billøpene vi har i Europa, hvor man ikke trenger å tenke på å vinne men bare nyter selve opplevelsen. Man kan kjøre en hvilken som helst slags bil i disse løpene, og ha det gøy på veien. Det trenger ikke koste altfor mye heller. Kanskje man ikke trenger å betale noen ting for å delta i løpet dersom man er heldig å vinne deltakelsen gjennom en bonus fra betsafe, som noen heldige spillere har gjort før i Gumball 3000. I mars i år var dette en av deres mest populære kampanjer, og med så flotte premier kan vi bare håpe og tro at denne kampanjen kommer tilbake!

Gumball 3000 – en ukonvensjonell tradisjon

Gumball 3000 er ikke et tradisjonelt billøp, for man vinner ingenting for å være raskest. Tiden teller ikke med. Hovedpoenget med løpet, er at deltakerne skal oppleve verden. Gumball 3000 har vært arrangert årlig siden 1999. Mange av deltakerbilene er sportsbiler, men de fleste biler kan delta, også bobiler. Som alle billøp, har Gumball 3000 fått både ros og ris. Risen skyldes at noen deltakere driver med uvettig og uansvarlig kjøring, og dette bør alltid unngås.