Hvis funksjonshemming hindrer deg i å utøve hobbyen din

Alle har godt av fysisk aktivitet. Sport er nemlig et redskap som gjør det mulig å samle personer med ulik bakgrunn. Idrett og funksjonshemming henger sammen på en rekke andre måter utover de kjente paralympiske lekene. Mange tror kanskje at fysisk aktivitet og funksjonshemming er uforenlige, men idrett gir mange muligheter til å delta selv om de fysiske forutsetningene kanskje ikke ser ut til å være optimale.

Tilpassede fysiske aktiviteter gjør det mulig for en rekke mennesker å forbedre sin fysiske tilstand og til og med satse på en idrettskarriere. “Funksjonshemming trenger ikke å være et hinder for suksess”, skrev Stephen Hawking i den første verdensrapporten om funksjonshemming i 2011.

Få hjelp av en profesjonell

En stor andel av verdens befolkning lever med en funksjonsnedsettelse, og mange av disse menneskene velger å delta i idrett. Det finnes hindringer for deltakelse i idrett for idrettsutøvere med nedsatt funksjonsevne. Idrettsskader kan ha en betydelig innvirkning på dagliglivet, noe som gjør forebygging av idrettsskader enda viktigere. Er du blitt skadet, kontakt kiropraktor umiddelbart for å motta behandling. Nevrologisk rehabilitering og vestibulær rehabiliteringsterapi er godt koordinert av en kiropraktor, som derfor vil kunne lage et effektivt rehabiliteringsprogram.