Hagen som hobby

Det er herlig å jobbe i hagen. Det er avslappende, og man får frisk luft og mosjon. I tillegg får man selvsagt en fin hage. Det er belønningen for arbeidet. Det beste av alt er at hagen ikke trenger å være stor for å gi stor glede. En liten hage, eller til og med en balkong, kan være nok til å dyrke fine blomster samt urter og grønnsaker.

Planlegg tidlig

Mange blomster må sås innendørs for å kunne blomstre. Den norske sommeren er jo litt for kort for noen av blomsterplantene. Noen velger å kjøpe ferdige planter i et gartneri, men det er også morsomt å så blomsterfrø, og enkelt om man følger tipsene på OBP.no. Da trenger man litt plass og litt tålmodighet, og etter noen måneder får man belønningen.

Balkonghagen

Ikke alle har en hage. Da kan balkongen gjøres om til en liten hage, som her på Klikk.no. Det finnes grønne heller med kunstgress som kan dekke balkongen, og mange hekkeplanter og busker kan plantes i store krukker. Disse plantene gir også skygge til mindre planter, og til eieren når det er for varmt i sola. Balkongen kan også brukes til å dyrke grønnsaker og bær, for eksempel jordbær, tomater og urter.

Vær annerledes

Selv om det finnes mange hagetrender, er det morsomt å skille seg ut. Det er ingenting som er «riktig» og «galt» når det kommer til hagen. Hagen skal være personlig, og gjerne gjenspeile eieren. Blant farger og sorter etter eget ønske, og plant noen nyttevekster mellom blomsterplantene. Frukttrær og bærbusker kan gi godt syltetøy til vinteren, og ikke glem at mange prydplanter også er spiselige. Roser kan brukes både til å lage rosegele av kronbladene, og om høsten kan man lage syltetøy av nypene. Dermed gir rosebuskene mangedobbel glede, i form av skjønnhet, lukt og smak.